Hava Durumu

ŞİDDET KARANLIĞINA HEP BİRLİKTE IŞIK OLALIM

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2024 17:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 17:29

Kadın deyince aklımıza ilk gelen “anne” profilidir. Kutsallığı tartışmaya kapalı olan annelik, sadece “kadına” verilen en güzel kimliktir.
Son zamanlarda giderek artış gösteren kadına ve kız çocuklarına karşı şiddete artık dur deme zamanı gelmedi mi?
En başta şiddete biz kadınların dur demesi şart! Her türlü şiddetin karşısındayız…
Neredeyse her gün kadına, çocuklara ve hayvanlara karşı yapılan şiddet haberlerini duyuyoruz. Kadınlar; fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalırken, çocuklar; şiddetin en iğrenci en korkuncu pedofiliye ya da farklı türde şiddete maruz bırakılıyor. Kadın ve çocukların haklarını ihlal etmek, insanlık onuruna darbe vurmaktır. Kadına yönelik yapılan ayrımcılık, cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile çözülebilir. Sosyal normların değiştirilmesi sorunun kökten giderilmesinin ilk aşamasıdır.
Kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek ve haklarını özgürce savunabilmeleri, atılacak en temel adımdır. Ayrıca bir ülkenin ilerlemesi, ülke insanlarının can güvenliği refahı ve özgürlüğü ile paraleldir.
Son yıllarda giderek artan şiddet içerikli dizi ve programlar, dijital ortamda yaşanan olaylar, toplumun şiddeti içselleştirmesine neden olmakta. Ne yazık ki her gün haberlerde izlediğimiz bu olaylar, giderek kanıksanır bir duruma evrildi. Şiddeti kınayan bir üslup kullanmak, empati kurmak ve çevremizdeki bu tür olaylara sessiz kalmamak, toplum nezdinde farkındalık oluşturacaktır. Geçtiğimiz günlerde Narin kızımızın başına gelen vahim olayın acısı geçmeden, Sıla bebeğimize yapılan alçakça davranışlar içimizi paramparça etti. Hiçbiri biriyle kıyaslanamaz acıların, ardı arkası kesilmiyor. İki kızımızın vahşi şekilde öldürülmesi, Gaziantepte 4 çocuğun ve bir annenin öldürülmesi…. Başka canların yitirilmemesi için şiddet uygulayan kişilere en ağır cezaların uygulanması şarttır!
Bu denli çürümüşlüğün yaşanması cezaların caydırıcı olmadığının göstergesi. Yasaların bu canilere en ağır cezayı uygulaması elzem. Özellikle çocuklarımıza yönelik istismar suçunun ceza indirimi ya da iyi hali olamaz! Çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen suçların iyi hali asla olamaz! Hayvan haklarını da gözetmek vicdani ve insani bir davranıştır. Herkesin özgür ve güvenli bir toplumda yaşamaya hakkı vardır. Bu şartları yerine getirmekte hepimizin görevidir.
Şiddetin ve savaşların yaşanmadığı bir dünya dileğiyle.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.