Öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojilerine yönelik kariyer planlamalarını destekleme, bilgi işlem ve dijital teknolojilere ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini tespit ederek bunları eğitim ve uygulamalarla geliştirme ve siber güvenlik alanında sektör ihtiyaçlarına uygun uzmanlar yetiştirme amacıyla ilgili paydaşlarla yürütülen programın Niğde’deki etabına yaklaşık 170 kişi başvurmuş ve ardından yapılan ön değerlendirme ve çevrim içi (online) eğitime ise 70 öğrenci katıldı. Network ve Linux konularında verilen eğitimleri 40 öğrenci başarıyla tamamlamış ve beş yedek öğrenciyle birlikte toplam 45 öğrenci yüz yüze eğitimlere katılmaya hak kazandı. Bu kapsamda 45 öğrenci Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde yürütülen CEH (Beyaz Şapkalı Hacker), Web Güvenliği ve Tersine Mühendislik başlıklı eğitim modüllerine katılarak teorik ve uygulamalı eğitim alacak ve sektörel beceriler kazanacak. Üç ayrı etapta düzenlenecek eğitimlerin 2025 yılı Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor.
“23 İlde Düzenlenen Programın Birisinin Niğde’de Gerçekleştiriliyor Olması Gurur Verici”
NÖHÜ Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan eğitimlerin ilk etabını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, ziyaret esnasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkemizin siber güvenlik alanındaki geleceği için böylesine stratejik bir öneme sahip olan eğitimlere ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye’de sadece 23 ilde düzenlenen programın birisinin Niğde’de gerçekleştiriliyor olmasının ise ayrıca gurur verici bir gelişme olduğunu kaydeden Rektör Uslu, iş birliği ve desteklerinden dolayı Niğde Valiliği ile Ahiler Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.
Rektör Uslu ayrıca konuşmasında siber güvenliğin günümüz dünyasında oldukça kritik ve stratejik bir mesele haline geldiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmek adına önemli bir projeye ev sahipliği yapıyoruz. Bu eğitimler, sadece öğrencilere kariyer fırsatları sunmakla kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin dijital savunma kapasitesini güçlendirecek. Programın ilk adımlarını Üniversitemizde atmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz.”
Rektör Uslu son olarak eğitimlere katılan öğrencilerin teknolojik bilgi birikimlerini artırarak sektöre katkı sağlayacaklarını belirtti ve eğitimlerin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.