Hava Durumu

#Ramazan

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Ramazan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ramazan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ramazan'da ağız kokusu nasıl giderilir? Haber

Ramazan'da ağız kokusu nasıl giderilir?

Oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? sorularının yanıtı ramazan ayının gelmesiyle en çok merak edilen konulardan biri oldu. Uzun süre aç kalıp bir şey yiyip içmemek ağızda,rahatsız edici kötü kokulara neden olabiliyor. Peki oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? Sizler için araştırdık derledik… BU TÜYOLARA DİKKAT! İftar ve sahur sonrası dişlerinizi ve dilinizi, özellikle tat tomurcukları etrafında biriken yemek ve bakteri artıklarını temizlemek için düzenli olarak fırçalayın. Diş fırçasının ulaşamadığı bölgeler için diş ipi kullanın. Sarımsak ve soğan gibi kokuyu artıran gıdalar çiğ tüketilmemelidir. Çünkü bu yiyecekler kana geçen uçucu aromatik bileşikler akciğerden atılırken ağız kokusuna neden olabilir. Sigara tüketimini azaltın, çünkü sigara ağız kuruluğuna ve ağız kokusuna neden olur ve dişeti hastalıklarına zemin hazırlar. Ağız temizliğinize yardımcı olmak için şekersiz sakızlar çiğneyin. Ağız içi bakterileri azaltmak için uygun yiyecek ve içeceklerde tarçın kullanın. Un, şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış yiyeceklerden uzak durun, çünkü bu tür yiyecekler ağız kokusuna neden olan bakteriler için büyük bir besin kaynağıdır. İftarda ve sahurda bol bol su tüketilmeli. Çok su içmek, dilinizin kurumasını engelleyerek ağız içindeki bakterileri minimumda tutar, tükürük salgısını artırarak ağız kokusunu azaltır. Su içeriği yüksek sebze ve meyveleri, örneğin domates, kereviz, pırasa, maydanoz ve elma gibi, düzenli olarak tüketin. Yemekleri iyice çiğneyerek sindirim sisteminize yardımcı olun ve yemek artıklarının ağızda kalma olasılığını azaltın. Et ve şarküteri ürünleri fazla tüketilmemelidir. Enerji içeceklerinden uzak durulmalıdır. Tok tutması için tercih edilen süt, peynir ve yumurta gibi sistein içeren besinler kötü kokuyu artırmaktadır.

Sahurda bizi tok tutacak besinler Haber

Sahurda bizi tok tutacak besinler

Yumurta, sahurun olmazsa olmazları arasında yer alır. Sizi tok tutar. Özellikle yumurtanın kızartması kilo ve sağlık problemlerine yol açarken haşlanması ise bir o kadarda sağlıklıdır. Peynir, protein içeriği sayesinde sahurda yenmesi önerilen besinler arasındadır. Çok tuzlu bir peynir tüketmek yerine az tuzlu bir peynir tüketilmesi önerilir. Peynir omlet içinde ve sandviç içinde yenmesi dahe lezzetli ve doyurcudur.  Süt ve yoğurt, tam yağlı tercih edilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verir. Yoğurdu ayran olarak tüketmeniz sıvı tüketiminizide arttırır. Süt kalsiyum ve protein açısından oldukça önemlidir.  Yulaf, lif içeriği sayesinde midenizde geniş bir yer kaplayarak sizi uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Yulafı omletiniz içine katabilirsiniz veya yoğurdunuzun içine meyvelerle birlikte koyup tüketebilirsiniz.  Tam Tahıllı Ekmek, yüksek lif içeriği sayesinde kan şekerinizi dengede tutup uzun süreli tokluk hissi sağlayabilirsiniz.  Mevsim Yeşillikleri, Yapacağınız güzel bir salata vitamin ve minarel ihtiyacınızı karşılar. Marul, maydanoz, nane, dereotu gibi en sevilen yeşillikleri sahurda tüketerek  kilo alımını önlersiniz. Salatanıza protein desteği olarak peynir ve ceviz ekleyebilirsiniz. Tarçın, Kan şekerinizi dengede tutabilecek en önemli besinler arasında yer alır. Yoğurdun üzerine süt ve meyvelerin üzerine ekleyeceğiniz tarçın hem kokusu hemde tokluk hissi sayesinde sahurların vazgeçilmezidir. Sahurda yiyebileceğiniz hem sizi tok tutan hemde açlık hissinizi yok edicek besinler sayesinde Ramazını keyifli ve güzel geçirebilirsiniz.

En uzun süre orucu hangi şehir tutacak? Haber

En uzun süre orucu hangi şehir tutacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan Hicri takvimdeki 12 ayı ifade eden kameri ay hesaplamalarına göre, Ramazan ayı boyunca en uzun orucu Sinop'ta yaşayan vatandaş tutacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Hümeyra Nur İşlek, ramazanın başlayacağı 23 Mart Perşembe gününde ilk imsakın Iğdır'da saat 04.33'te, son imsakın Çanakkale'de saat 05.43'te yaşanacağını söyledi.   İLK İFTAR SAAT 18.25’TE IĞDIR’DA İlk iftarın 18.25'te Iğdır'da, son iftarın Çanakkale ve Edirne'de 19.35'te yapılacağını belirten İşlek, Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun, Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da ise 13 saat 47 dakikayla en kısa süreyle oruç tutulacağını kaydetti. 5 ŞEHRİN ORUÇ TUTMA SÜRELERİ AYNI İşlek, ilk günde beş şehrin oruç tutma sürelerinin aynı olmasının bu sene ramazan ayının 21 Mart ekinoksuna yakın olmasından kaynaklandığını ifade etti. 20 NİSAN RAMAZANIN SON GÜNÜ Ramazan’ın son günü olan 20 Nisan'da ilk iftarın Hakkari'de saat 18.51'de, son iftarın ise Edirne'de 20.06'da yapılacağı bilgisini veren İşlek, son gün Sinop'ta 15 saat 23 dakikayla en uzun, Hatay'da ise 14 saat 56 dakikayla en kısa süreyle oruç tutulacağını dile getirdi. Kur'an-ı Kerim'de 'bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilen Kadir Gecesi, 17 Nisan'da idrak edilecek. Ramazan Bayramı ise 21 Nisan'da başlayacak. Fitre miktarı ise 70 lira olarak bildirilmişti. PEKİ NİĞDE’DE DURUM NE? İlk imsak Niğde’de yarın saat 05.13’te, son imsak günü ise 20 Nisan saat 04.25’te yaşanacak. İlk iftarını Niğde halkı saat 19:02 açarken, ramazanın son günü saat 19.28’de açacak.

Başkan Özdemir'den Kandil mesajı Haber

Başkan Özdemir'den Kandil mesajı

“Dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç ayların ilki olan, Recep ayının müjdecisi Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.” diyen Başkan Emrah Özdemir yayımaldığı mesajında;   “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan üç aylara girmiş bulunuyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in üç ayların başlangıcı olan Recep ayına girildiğinde yaptığı: “Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” şeklindeki duâsı bizlere bu ayların ne kadar önemli olduğunu anlatmaktadır.      Bu kutlu gecede yaratılış gayemizi ve dini sorumluluklarımızı düşünme, davranışlarımızı gözden geçirme, geçmişte yaptığımız hataların hesabını yapma, geçip giden zamanın değerini idrak etme ve daha iyi değerlendirme fırsatı yakalamaktayız. İdrak edeceğimiz Regaib Kandili’nin; sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine vesile olacağına inanıyorum. Ülkemiz ve İslam aleminin Regaip Kandili'ni kutluyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.