Hava Durumu

#Iftar

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Iftar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Iftar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ramazan'da ağız kokusu nasıl giderilir? Haber

Ramazan'da ağız kokusu nasıl giderilir?

Oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? sorularının yanıtı ramazan ayının gelmesiyle en çok merak edilen konulardan biri oldu. Uzun süre aç kalıp bir şey yiyip içmemek ağızda,rahatsız edici kötü kokulara neden olabiliyor. Peki oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? Sizler için araştırdık derledik… BU TÜYOLARA DİKKAT! İftar ve sahur sonrası dişlerinizi ve dilinizi, özellikle tat tomurcukları etrafında biriken yemek ve bakteri artıklarını temizlemek için düzenli olarak fırçalayın. Diş fırçasının ulaşamadığı bölgeler için diş ipi kullanın. Sarımsak ve soğan gibi kokuyu artıran gıdalar çiğ tüketilmemelidir. Çünkü bu yiyecekler kana geçen uçucu aromatik bileşikler akciğerden atılırken ağız kokusuna neden olabilir. Sigara tüketimini azaltın, çünkü sigara ağız kuruluğuna ve ağız kokusuna neden olur ve dişeti hastalıklarına zemin hazırlar. Ağız temizliğinize yardımcı olmak için şekersiz sakızlar çiğneyin. Ağız içi bakterileri azaltmak için uygun yiyecek ve içeceklerde tarçın kullanın. Un, şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış yiyeceklerden uzak durun, çünkü bu tür yiyecekler ağız kokusuna neden olan bakteriler için büyük bir besin kaynağıdır. İftarda ve sahurda bol bol su tüketilmeli. Çok su içmek, dilinizin kurumasını engelleyerek ağız içindeki bakterileri minimumda tutar, tükürük salgısını artırarak ağız kokusunu azaltır. Su içeriği yüksek sebze ve meyveleri, örneğin domates, kereviz, pırasa, maydanoz ve elma gibi, düzenli olarak tüketin. Yemekleri iyice çiğneyerek sindirim sisteminize yardımcı olun ve yemek artıklarının ağızda kalma olasılığını azaltın. Et ve şarküteri ürünleri fazla tüketilmemelidir. Enerji içeceklerinden uzak durulmalıdır. Tok tutması için tercih edilen süt, peynir ve yumurta gibi sistein içeren besinler kötü kokuyu artırmaktadır.

Sahurda bizi tok tutacak besinler Haber

Sahurda bizi tok tutacak besinler

Yumurta, sahurun olmazsa olmazları arasında yer alır. Sizi tok tutar. Özellikle yumurtanın kızartması kilo ve sağlık problemlerine yol açarken haşlanması ise bir o kadarda sağlıklıdır. Peynir, protein içeriği sayesinde sahurda yenmesi önerilen besinler arasındadır. Çok tuzlu bir peynir tüketmek yerine az tuzlu bir peynir tüketilmesi önerilir. Peynir omlet içinde ve sandviç içinde yenmesi dahe lezzetli ve doyurcudur.  Süt ve yoğurt, tam yağlı tercih edilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verir. Yoğurdu ayran olarak tüketmeniz sıvı tüketiminizide arttırır. Süt kalsiyum ve protein açısından oldukça önemlidir.  Yulaf, lif içeriği sayesinde midenizde geniş bir yer kaplayarak sizi uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Yulafı omletiniz içine katabilirsiniz veya yoğurdunuzun içine meyvelerle birlikte koyup tüketebilirsiniz.  Tam Tahıllı Ekmek, yüksek lif içeriği sayesinde kan şekerinizi dengede tutup uzun süreli tokluk hissi sağlayabilirsiniz.  Mevsim Yeşillikleri, Yapacağınız güzel bir salata vitamin ve minarel ihtiyacınızı karşılar. Marul, maydanoz, nane, dereotu gibi en sevilen yeşillikleri sahurda tüketerek  kilo alımını önlersiniz. Salatanıza protein desteği olarak peynir ve ceviz ekleyebilirsiniz. Tarçın, Kan şekerinizi dengede tutabilecek en önemli besinler arasında yer alır. Yoğurdun üzerine süt ve meyvelerin üzerine ekleyeceğiniz tarçın hem kokusu hemde tokluk hissi sayesinde sahurların vazgeçilmezidir. Sahurda yiyebileceğiniz hem sizi tok tutan hemde açlık hissinizi yok edicek besinler sayesinde Ramazını keyifli ve güzel geçirebilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.