Hava Durumu

#Hastane

Medya Haber - Haberler, Son Dakika ve Gündem Gelişmeleri, Sağlık, Ekonomi, Siyaset, Yerel, Ulusal ve Global Anlık Haberler - Hastane haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hastane haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İnme Merkezi hastalara şifa oluyor Haber

İnme Merkezi hastalara şifa oluyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi, felç geçiren hastalara şifa olmaya devam ediyor. 24 yaşında doğum sonrası ani gelişen sol kol ve bacakta felç yakınması ile Nevşehir’de özel bir hastaneye başvuran Ebru T. isimli hasta, yapılan MR incelemesinde damar tıkanıklığı saptanması üzerine Nevşehir 112 aracılığıyla anjiyo ve pıhtı çıkarma işlemi için Niğde'ye geldi. Başarılı anjiyo operasyonu sonrası damarı açılan hasta, sağlığına kavuştu. İnme Merkezi ile lgili Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan; ‘’Hastanemiz bünyesinde yeni kurulan ve Sağlık Bakanlığımızca tescil edilen 6 yataklı tam donanımlı merkezimizde, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay koordinesinde İlimizin yanı sıra çevre illerden de gelen vakalara müdahale ediliyor. Merkezde 7/24 esasına göre çalışan ekibimiz beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle felç geçirmesi sonucu ölüm riski bulunan hastaları zamanla yarışarak hayatta tutmaya çalışıyor. Merkezimiz de büyük damar tıkanmalarında uygulanan endovasküler tedavi (anjiyografi yöntem) ve damardan pıhtı eritici yöntemlerle 7 ayda 40’ı ilimiz 7 il dışı olmak üzere toplam 47 hastamızı hayata bağlayıp engelli kalmaktan kurtardık. Merkezimizde çalışan başta hekimimiz olmak üzere tüm sağlık personellerimize teşekkür ederim.’’ dedi. İnme Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akçay ise yaptığı açıklamada; “İnme hastalığı acil müdahale edilmesi gereken durum. Gece ya da gündüz fark etmiyor, mesai saatleri dışında da tam ekip olarak inme merkezinde hizmetimizi sürdürüyoruz. Bunun haricinde akut dönemde başvuran inme hastalarımıza dünya standartlarında yapılabilecek bütün tedavileri uyguluyor, hayat kurtarmaya çalışıyoruz. Özelikle ilk 6 saatte başvuran ve beyinde damar tıkanıklığı olan hastalara ‘endovasküler tedavi’ dediğimiz anjiyografik yöntemlerle tedaviye alıyor, tıkalı damarlar açılıp sağlığına kavuşturuyoruz. Günümüzde artık inme kader değil, tedavisi olan bir hastalıktır. Burada önemli olan inme semptomları bulunanlar kişilerin çok hızlı şekilde hastanemize başvurmaları gerekmektedir. Ne kadar erken müdahale, o kadar tedavi başarısı demektir.” ifadelerini kullandı.

İlk defa yemek borusundan kalbe işlem yapıldı  !.. Haber

İlk defa yemek borusundan kalbe işlem yapıldı !..

İşlem Kardiyoloji Uzmanı Dr. Samet Yılmaz tarafından başarı ile gerçekleştirildi. Hastanın uyutulmadan yapılan işlemde uzun süredir diyaliz tedavisi gördü. Yüzeysel ultrasonda görüntülenemeyen kalp bölgeleri değerlendirildi. Yemek borusundan kalbe yapılan operasyon Niğde'de ilk kez yapıldı.  Konu ile ilgili açıklama yapan Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya şunları söyledi:  "Ekokardiyografi kalbin ses dalgaları yolu ile (ultrason) iç yapısının ve işlevlerinin incelenmesidir. Yaygın olarak kullanılan yüzeysel ekokardiyografi (transtorasik) yönteminin yetersiz kaldığı bazı durumlarda yemek borusu yolu ile ekokardiyografi yapılması gerekebilir. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilir: kalpte pıhtı veya enfeksiyon varlığının araştırılması, yapay kapak işlevlerinin değerlendirilmesi, ana atardamar-aort yırtılmalarının aranması, kalp deliklerinin incelenmesi, kalp kapak yetersizliklerinin ciddiyetinin belirlenmesi, kalp kapak tamiri veya kalp deliklerinin kapatılması ameliyatları sırasında ve sonrasında, işlem başarısının değerlendirilmesidir. Bazen de akciğer hastalığı, şekil bozukluğu gibi nedenlerle hastanın göğüs yapısı yeterli kalitede ekokardiyografik görüntü alınmasına izin vermediği durumlarda TÖE yöntemine başvurulur İşlemden hemen önce, gerekli durumlarda damardan ilaç uygulanmasını sağlamak amacıyla damar yolu açılır. Öğürme refleksini bastırıp hastanın işleme uyumunu sağlamak amacıyla ağız ve yumuşak damak bölgesi yerel olarak anestezik bir sprey yardımıyla uyuşturulur. İşlem ve hasta rahatlığı için damardan sakinleştirici ilaç yapılır. Tetkik sırasında hasta uyumunun sağlanamadığı durumlarda işlem mutlaka gerekiyorsa, anestezi doktorunun kontrolünde yapılır. Hastanemizde yüzeysel ekokardiyografi işlemi  çok uzun yıllardır yapılıyordu. Ancak çok sıklıkla gereken TÖE gereksinimi nedeni ile hastalarımız il dışına gitmek zorunda kalıyordu. Artık bu işlem için hastalarımızın il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Önce yapılamayan bir görüntüleme yöntemini hastanemize ve Niğde’mize kazandırdığımız için çok mutluyum"  dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.