Ramazan'da ağız kokusu nasıl giderilir?
Oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? sorularının yanıtı ramazan ayının gelmesiyle en çok merak edilen konulardan biri oldu. Uzun süre aç kalıp bir şey yiyip içmemek ağızda,rahatsız edici kötü kokulara neden olabiliyor. Peki oruçluyken ağız kokusu nasıl geçer? Oruçluyken ağız kokusu nasıl giderilir? Sizler için araştırdık derledik…
BU TÜYOLARA DİKKAT!
İftar ve sahur sonrası dişlerinizi ve dilinizi, özellikle tat tomurcukları etrafında biriken yemek ve bakteri artıklarını temizlemek için düzenli olarak fırçalayın.
Diş fırçasının ulaşamadığı bölgeler için diş ipi kullanın.
Sarımsak ve soğan gibi kokuyu artıran gıdalar çiğ tüketilmemelidir. Çünkü bu yiyecekler kana geçen uçucu aromatik bileşikler akciğerden atılırken ağız kokusuna neden olabilir.
Sigara tüketimini azaltın, çünkü sigara ağız kuruluğuna ve ağız kokusuna neden olur ve dişeti hastalıklarına zemin hazırlar.
Ağız temizliğinize yardımcı olmak için şekersiz sakızlar çiğneyin.
Ağız içi bakterileri azaltmak için uygun yiyecek ve içeceklerde tarçın kullanın.
Un, şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış yiyeceklerden uzak durun, çünkü bu tür yiyecekler ağız kokusuna neden olan bakteriler için büyük bir besin kaynağıdır.
İftarda ve sahurda bol bol su tüketilmeli. Çok su içmek, dilinizin kurumasını engelleyerek ağız içindeki bakterileri minimumda tutar, tükürük salgısını artırarak ağız kokusunu azaltır.
Su içeriği yüksek sebze ve meyveleri, örneğin domates, kereviz, pırasa, maydanoz ve elma gibi, düzenli olarak tüketin.
Yemekleri iyice çiğneyerek sindirim sisteminize yardımcı olun ve yemek artıklarının ağızda kalma olasılığını azaltın.
Et ve şarküteri ürünleri fazla tüketilmemelidir.
Enerji içeceklerinden uzak durulmalıdır.
Tok tutması için tercih edilen süt, peynir ve yumurta gibi sistein içeren besinler kötü kokuyu artırmaktadır.