Hava Durumu

Sıla bebekten kötü haber! Dövülüp cinsel istismara uğramıştı

Türkiye, Narin Güran’ın acı ölümünün ardından Tekirdağ'da cinsel istismar ve fiziksel şiddete uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek olayıyla bir kez daha sarsıldı. 2 yaşındaki Sıla bebeğin son durumuyla ilgili bakanlık açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sıla bebekten kötü haber! Dövülüp cinsel istismara uğramıştı

Tekirdağ’da cinsel istismar ve şiddete uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda darp etmeye bağlı morluklar tespit edilmişti, açılan soruşturma kapsamında Sıla bebek olayında tutuklu sayısı 5’e yükselmişti. Şiddet ve cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkan Sıla bebeğin sağlık durumuyla ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sıla bebeğin durumuyla ilgili açıklama geldi. İstismara uğrayan Sıla bebek entübe edildi.

2 YAŞINDAKİ BEBEĞE ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMAR

Korkunç olay, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde meydana geldi. Rahatsızlandığı gerekçesiyle 2 yaşındaki Sıla bebek ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanedeki muayene esnasında bebeğin vücudunda darp izlerine rastlandı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen bebek ameliyat edildi ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Sıla bebekle ilgili kan donduran detaylar, tedavi sürecinde ortaya çıktı. Bebeğin cinsel istismara ve şiddete maruz kaldığı adli tıp raporlarıyla ortaya çıkarken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sıla bebeğin son durumu hakkında açıklama yaptı.

SILA BEBEK ENTÜBE EDİLDİ

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşamını sürdüren Bakiye Yeniçeri, 2 Ağustos günü 2 yaşındaki kızı Sıla'yı, Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Annenin doktorlara, çocuğun üstüne televizyon düştü dediği öğrenilirken yapılan muayene sonrası küçük kız ailesine teslim edildi. Geçtiğimiz Pazar akşamı tekrar Malkara Devlet Hastanesi2ne baygın halde getirilen Sıla bebeği muayene eden doktorlar, bebeğin vücudundaki darp izi ve morlukları görünce durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Sağlık durumunun ağır olduğu belirlenen Sıla bebek, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada muayenesi yapılan küçük kızın beyin kanaması geçirdiği belirlendi ve ameliyata alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Sıla bebeğin son durumuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şiddet ve istismara maruz kalan bebeğin entübe durumda bulunduğunu aktardı.

KARDEŞİ KORUMA ALTINA ALINDI

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, olayın ardından harekete geçti ve yapılan incelemeler sonrasında Sıla bebeğin 5 yaşındaki ablası ailesinin yanından alınarak devlet koruması altına alındı. Öte yandan anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, gizlilik kararı aldı. Başlatılan soruşturma kapsamında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, anne Bakiye Yeniçeri’nin aralarında olduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Bakiye Yeniçeri, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından ‘Çocuğu ihmal’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında Bakiye Yeniçeri’nin komşusunun isimleri açıklanmayan 13 ve 14 yaşındaki çocukları ile komşu Kani A. ve kadının dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö. de tutuklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.