Hava Durumu

Niğde'nin içme suyu sorunu çözülüyor

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, içme suyu sorununun çözümüne yönelik altyapı çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürdüklerini belirterek, yakın zamanda ‘her apartmanın hidrofor ve su deposu olmasını sağlayacak’ bir projeyi de hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'nin içme suyu sorunu çözülüyor

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, küresel sorunlar ve kuraklık nedeniyle, tüm dünyada ve ülkemizde gelecekte yaşanacak en büyük sorunların başında su sorununun geldiğine dikkati çekti. Niğde Belediyesi olarak, kentin bu sorundan en az şekilde etkilenmesine yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini anlatan Başkan Özdemir, içme suyu şebekelerinin önemli bir bölümünü yenilediklerini belirtti.

ASBESTLİ BORULAR SAĞLIKLI BORULARLA DEĞİŞTİRİLDİ

Su depoları ve kuyularda da yenileme çalışması yaptıklarını aktaran Başkan Özdemir, “Şehrimizde asbestli su borularını tamamen bitirdik. İçme suyu şebekelerimizin tamamında yeni nesil sağlıklı içme suyu boruları kullanıyoruz” dedi.

Kurdukları SCADA Sistemi sayesinde, kuyudan musluğa kadar içme suyunu 24 saat takip ettiklerini hatırlatan Başkan Özdemir, bu sistemle sudaki kayıp ve kaçakları büyük ölçüde önlediklerini ifade etti.

HER APARTMANA HİDROFOR VE SU DEPOSU

Suyun tasarruflu kullanılması ve vatandaşların yaşanabilecek su kesintilerinden etkilenmemesi için yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıklayan Başkan Özdemir, “Projemizle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefimiz Niğde’de hidrofor ve su deposu olmayan apartman kalmasın istiyoruz. Çünkü şunu belirtmekte fayda var. Su deposu ve hidrofor olmadığı zaman apartmanlarımızda yüksek katlara suyun çıkması için basıncı artırmak zorunda kalıyoruz ve basınç arttığı zaman da yer altındaki borularda patlak meydana gelebiliyor. Bunu fark etmeden o kadar emekle yer altından çıkartılan su tekrar yerin altında kaybolup gidiyor ve ziyan oluyor. Bunu önlemek adına da basıncı olması gerektiği kadar düşürmemiz gerekiyor, dünya standartlarına. Bunun için yakın dönemde inşallah bir kampanya başlatacağız. Hidroforu ve su deposu olmayan apartman şehrimizde kalmayacak. Bizler de destek olacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Vatandaşların suyu tasarruflu kullanmasının önemine de işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Biz tasarruf etmediğimiz sürece ne yaparsak yapalım su sorunuyla karşılaşacağız gibi gözüküyor. O yüzden su gerçekten çok kıymetli, tasarruf etmemiz lazım” diye konuştu.

Başkan Özdemir hem içme hem de sulama amaçlı kullanılan suyun bir damlasının bile çok kıymetli olduğuna da işaret ederek, vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları yönündeki çağrısını yineledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.