Hava Durumu

Niğde'de Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenlendi. Derbent kavşağında bir araya gelen protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar, Niğde Belediyesi mehter takımı eşliğinde Ömer Halisdemir Meydanı'na yürüdü. Vali Cahit Çelik, Bor Garnizon Komutanı Albay Özcan Yetiş, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hasan İpek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunulmasının ardından alanda İstiklal Marşı okundu.

Vali Çelik, yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihi boyunca sayısız zorluğu aştığını, bağımsızlığına ve hürriyetine olan inancıyla her zaman dimdik ayakta kalmayı başardığının altını çizerek, "Bu başarıda şüphesiz, cephelerde çarpışan kahramanlarımızın, gazilerimizin ve şehitlerimizin payı büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'gazi' ünvanı verildiği bu anlamlı günde tüm gazilerimize olan borcumuzu bir kez daha hatırlıyor, onların kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmanın sorumluluğunu taşıyoruz." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hasan İpek ise yüreğinde vatan ve millet sevgisiyle görev yaparken canlarını ortaya koyan ve gazilikle müjdelenen tüm arkadaşlarının gününü kutladığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.