Hava Durumu

Niğde'de emekliler için çeşitli imkanlar sunulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılını “Emekliler Yılı” olarak ilan etmesi ile birlikte, emeklilerin refahı ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için Niğde’de çeşitli uygulamalar hayata geçirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de emekliler için çeşitli imkanlar sunulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları” projesi kapsamında; emeklilere yönelik sağlık, ulaşım, sosyal ve kültürel imkanların artırılması sağlanacak. Bu çerçevede Niğde'de de emekliler için çeşitli indirimler ve özel hizmetler sunulmaya başlanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Niğde İl Müdürü Nail Van, Niğde’de emeklilere sunulan imkanlar açıkladı. Buna göre:

Niğde ve Gümüşler belediyeleriyle yapılan protokollerle emekliler, belediyelere ait sosyal tesislerde sunulan hizmetlerden indirimli yararlanacaklar.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla çeşitli eğitim ve etkinlik programları düzenlenecek.
Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile yapılan anlaşma ile 11 bin 662 üye esnaf, emeklilere yüzdee 5 ile yüzde 30 arasında indirim sağlayacak.
www.emekliler.gov.tr internet sitesinde mobilya, beyaz eşya, sağlık, konaklama gibi çeşitli sektörlerdeki indirim fırsatları, emekliler için özel olarak hazırlanan bir liste paylaşıldı.
Şehre gelen emekliler, KYK yurtlarında konaklayabilecek ve Gümüş Sini Kahvaltı Salonu ile Tabal Gastronomi Evi’nde ücretsiz yemek hizmetlerinden faydalanabilecek.

Ayrıca, 2024 yılı boyunca Emekli Dijital Kimlik Kartı ile emekliler, bu yılın sunduğu tüm fırsatlardan kolayca yararlanabilecek. İl genelinde, emeklilere yönelik bilgilendirme ve danışma hizmetleri de artırılarak, onların sosyal güvenlik haklarına kolay erişim sağlanıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Niğde İl Müdürü Nail Van konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında; ''Emeklilerimizin refahını ve yaşam kalitelerini artırmak bizim en önemli ve öncelikli hedefimizdir. Emeklilerimizin çalışma hayatları boyunca gerçekleştirme fırsatı bulamadığı ya da emeklilik sonrası için hayalini kurduğu sosyal faaliyetler için de onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.'' dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.