Hava Durumu

Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasının ardından yürütülen soruşturmada, Narin'in amcası ve mahalle muhtarı S.G. gözaltına alındı. Narin’in kaybolduğu gün, amcanın telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğu ve Narin’in arkadaşlarıyla görüldüğü zamandan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı belirlendi. Soruşturmada amca S.G.'nin aracının şoför koltuğundaki DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA ile eşleştiği tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan ağabeyi serbest bırakılmıştı. Aramalar; 11'inci günde de sürüyor. Ancak ekipler şimdiye kadar yeni bir ize rastlamadı. 18 yaşındaki ağabey; kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltındaydı. Narin'e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.

Amcası gözaltına alındı

Narin'i arama çalışmalarının 11. gününde yeni gözaltı haberi geldi. Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G. gözaltına alındı. 

Telefonu 1 saat boyunca kapalıydı

Amca Güran’ın Narin Güran’ın kaybolmasının ardından telefonunun bir saat boyunca kapalı olduğu ve bu nedenle gözaltına alındığı öğrenildi. 

15 dakika sonra köyden ayrıldı

Ayrıca amca S.G.'nin, yeğeni Narin Güran'ın en son arkadaşlarıyla görüldüğü zamandan 15 dakika sonra hızlı bir şekilde köyden ayrıldığı da tespit edildi

Şoför koltuğundaki DNA, Narin ile eşleşti

Amca S.G.'nin aracının şoför koltuğundan alınan DNA örnekleri, Narin'in kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örnekleri ile karşılaştırıldı. S.G.'nin kullandığı aracının şoför koltuğunda bulunan DNA ile Narin Güran'ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneği eşleşti.

Whatsapp yazışmalarının tamamını silmiş

Gazeteci Alican Uludağ'ın aktardığına göre jandarma görevlileri, gözaltına alınan amcanın telefonunda inceleme yaptı. İncelemede telefondaki WhatsApp yazışma ve görüşmelerinin tamamının silindiği tespit edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.