Hava Durumu

İsrail’in Gazze saldırısında bir 'Gazeteci' daha hayatını kaybetti

Gazze’de İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısı 176’ya yükseldi. El-Aksa Televizyonu kameramanı Muhammed et-Tanani, Cibaliya’da hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İsrail’in Gazze saldırısında bir 'Gazeteci' daha hayatını kaybetti

Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında bir gazeteci daha hayatını kaybetti. El-Aksa televizyonu için çalışan kameraman, İsrail ordusunun Cibaliya’ya düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybederken, bir muhabir de ağır yaralandı.

El-Aksa Televizyonuna Yönelik Saldırı

İsrail savaş uçaklarının Cibaliya’daki Ebu Şerh kavşağında görev yapan El-Aksa televizyonu ekibine yönelik hava saldırısı sonucunda kameraman Muhammed et-Tanani hayatını kaybetti. Aynı saldırıda foto muhabiri Tamir Lebed de yaralandı.

Öte yandan, El-Aksa televizyonunun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, saldırının ardından ambulansların yaralı muhabire ulaşmasının engellendiği belirtildi. Yaralanan muhabir Lebed’in sağlık durumu hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Gazeteci Kayıpları Arttı

Gazze’deki yetkililer, 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 176’ya yükseldiğini duyurdu. Gazze hükümetinin Medya Ofisi, uluslararası topluma, Filistinli gazetecilerin öldürülmesini durdurmak için İsrail’e karşı caydırıcı önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Hayatını kaybeden Muhammed Et-Tanani Küresel Gazeteciler Konseyi ödül töreninde Medya ödülünü almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.