Hava Durumu

HEGEM ve KGK uyardı ama korkulan oldu1

Şiddetle Mücadele Vakfı( HEGEM) ve Ķüresel Gazeteciler Konseyi( KGK) geçen hafta basın açıklaması yaparak şiddetin okullar boyutuna dikkat çekmişti..

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
HEGEM ve KGK uyardı ama korkulan oldu1

Şiddet sarmalı sokaklardan eğitim yuvası okullara da sıçradı..İstanbul'da bir öğretmen okula 1 tabanca 10 mermi ve 3 bıçakla geldi..Okul müdürünü öldürmek amacı ile gelen öğretmen  Serdar A. silahın tutukluk yapması ile kaçmaya başladı ve son anda polisler tarafından yakalandı.Çok büyük bir facianın eşiğinden dönüldü..

Şidder ve Suçla Mücadele noktasında uzun yıllardır bilimsel çalışmalar yapan ve bu konuda kitaplar hazırlanan projeler ortaya koyan HEGEM Kurucu Genel Başkanı Adem Solak bir hafta önce şiddetin okullara ineceği ve silahlı eylemler olacağını dile getirerek uyarmıştı 

Şiddetle Mücadele Vakfı( HEGEM) Başkanı Adem Solak bu konularda haklı çıkmayı istemezdik ama artık akıl almaz bir noktaya gelen Şiddetle Mücadele zayıf kalırsak öyle gösteriyor ki daha çok haklı çıkacağız. 

Toplumsal bir Seferberliğin şart olduğunu şiddet meselesinin artık terör ötesi bir beka sorunu haline geldiğini belirten Adem Solak " Göstermelik tepkiler ve açıklamalarla değil bilimin ışığında çözümler üretmeliyiz .Biz bu noktada değerli bilim insanları ile Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi hazırladık. Sayin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ricamız hem projemizi hem illerde hazırladığımız  suç ve şiddet risk haritaları çalışmalar ve kitapları bizden dinlenmesi ve destek vermesidir. Bürokrasi tıkandı kimse sorumluluk almak istemiyor" şeklinde konuştu

Daha bir hafta önceden bu olaya dikkat çektiklerini ve acil önlemler alınması gerektiğini belirtilerini ifade eden Küresel Gazeteciler Konseyi Projeler Kurulu Başkanı gazeteci yazar Ahmet Külekçi " Daha ne olması gerekiyor ki aklımızı başımıza alalım bu işlerin ciddiyetine varalım.Şidder sarmalı artık hayatımızın her alanında.Okullardaki tehlike ise bu sürece daha büyük acı ve zarar verecek.Lütfen ayağa kalkalım ve sesiz kalmayalim" dedi..

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.