Hava Durumu

Erdoğan talimat verdi! Katkı payı düzenlemesi komple rafa kalktı

Limiti 100 bin TL'yi aşan kredi kartlarından savunma sanayii için yıllık 750 TL'lik katkı payı alınmasını içeren düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeniden düzenleme üzerine tekrar TBMM'ye sunulmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Erdoğan talimat verdi! Katkı payı düzenlemesi komple rafa kalktı

Savunma Sanayi için fon oluşturmak üzere limiti 100 bin lira limitli ve üzeri kredi kartlarından 750 liralık katkı payı alınması ile ilgili tasarı görüşülmek üzere Meclis'e gelmişti. Bu tasarının daha sonra tekrar görüşülmek üzere ertelendiği açıklanmıştı.

Buna göre, vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınabildeceği öğrenilmişti. Öğrenilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu düzenleme tamamen iptal edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.