Hava Durumu

Destici'den işçi eksikliğine bir garip çözüm!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'deki işçi eksiğinin sığınmacılardan karşılanabileceğini söyledi. 1950-1960'larda Almanya'nın Türkiye'den ve diğer Avrupa ülkelerinden iş göçü gerçekleştirdiğini hatırlatarak "Biz de aynı şekilde ihtiyacımız varsa sığınmacılardan bu desteği alabilmeliyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Destici'den işçi eksikliğine bir garip çözüm!

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Hamidiye Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen 9. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda konuşan Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, yeni neslin tarım ve hayvancılığa ilgi göstermediğini, arazi ve hayvan sahiplerinin yabancı işçi aramak zorunda kaldığını belirtti. Dikkat çeken tespitlerde ve önerilerde bulunan Destici, "Sığınmacılarla ilgili, düzensiz göç, mülteciler, bunların insani ve İslami şartlarla, hukukuna uygun olarak geri gönderilmesini hep dile getirdik. Hatta ilk gelirken birtakım tekliflerimiz olmuştu. Ama bir çoban ihtiyacı varsa beden işçisi, tarım işçisi ihtiyacı varsa 1950-1960'larda Almanya bizden hangi şartlarla almışsa diğer Avrupa ülkeleri hangi şartlarla almışsa biz de o şartlarla nerede işçi ihtiyacımız varsa alabilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kendisinin de bir köylü çocuğu ve çiftçilikle uğraşan biri olduğunu vurgulayan Destici, geçmişte Almanya'nın işçi ihtiyacının Türkiye'den karşıladığına dikkat çekerek ülkedeki işçi eksiğinin başka ülkelerden karşılaması gerektiğini belirtti.

"ÜRETİM YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Çiftçilerin karşılaştığı zorluklara yakından şahit olduğunu belirten Destici, "Eğer üretimi kendiniz yapmıyorsanız, paranız olsa bile dışarıdan temin edemezsiniz. Tıpkı savunma sanayisinde yaşadığımız gibi. Fırat Kalkanı Harekatı sırasında gördük, bomba bile vermediler, uçaklarımızın mühimmatı tükendi. Bu nedenle kendi üretimimizi yapmak zorundayız ve şu anda da yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.