Türkiye'nin dünyada birinci olduğu 4 şey

Uluslararası kuruluşların ve STK'ların resmi verilerine göre Türkiye'nin dünya genelince birinci olduğu 4 şey belli oldu. Buna göre birinci sırada mülteci sayısı yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 15:18
https://www.medyahabersitesi.com

Dünya üzerinde 208 ülke bulunuyor. Bu ülkeler arasındaki ve uluslararası kuruluşların sunduğu resmi verilere göre 3.621.264 mültecinin bulunduğu Türkiye, bu konuda açık ara dünya birincisi. Türkiye'yi 3.4 milyon mülteci sayısıyla İran takip ederken listenin 3. sırasında 2.5 milyon mülteci sayısı ile Kolombiya yer alıyor. Almanya'da ise 2.1 milyonun üzerinde mülteci olduğunu biliniyor. Türkiye'de düzensiz göçmenlerle birlikte bu sayının açıklanan resmi rakamların çok üzerinde olduğu bilinse de sürekli gündeme getirilen Türkiye'de 17 milyon mülteci var iddiaları uluslararası kuruluşların da teyit etmediği bir sayı.

SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARACI (SİHA) TİCARETİ

Dünyanın en iyi Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) üreten ülkesinden biri olan Türkiye, 35 farklı ülke ile dünyada en fazla ülkeye SİHA ihraç eden ülke olarak birinci sırada yer alıyor.

SİGARA TÜKETİMİ

Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalara göre, kişi başına düşen ortalama 17,1 günlük sigara tüketim sayısı ile Türkiye dünyada günlük sigara tüketiminde birincisi. Türkiye’yi ise günlük 15,7 sigara ile Yunanistan, 15,5 sigara ile İsrail, 15,4 sigara ile Japonya ve Avusturya takip ediyor.

FINDIK, KİRAZ, KAYISI VE HAŞHAŞ ÜRETİMİ

Tarımsal anlamda önemli bir ülke olan Türkiye bu alanda 10 yıldır Avrupa birincisi ve dünya çapında da en başarılı ülkelerden biri olarak listelerde yer alıyor. Yeşil alan ve tarımsal anlamda oldukça zengin bir ülke olan Türkiye’nin bugün 100 bin hektar yeşil alanı mevcut ve kişi başına düşen ağaçlık alan miktarı 12,63 metrekare. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerine meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiren Türkiye, fındık, kiraz, incir, kayısı, ayva ve haşhaş üretiminde dünya birincisi.

YALAN HABER

Yapılan araştırmalara göre Türkiye dünyada en çok yalan habere maruz kalan ülke. Bu duruma engel olmak isteyen Türkiye, geçtiğimiz yıl sosyal medya yasası çıkarmış, hatta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kuruldu.