Yerli ve milli patates tohumları tam not aldı!

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü bünyesinde geliştirilen tamamen yerli ve milli Onaran2015 ve Leventbey patates çeşitleri, tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 14:34
https://www.medyahabersitesi.com

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy'de Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın projesi kapsamında yapılan demonstrasyon çalışmasında Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli ve milli patates tohumları Onaran2015 ve Leventbey çeşitlerinin hasadı yapıldı. Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber yapılan tarla günü etkinliğine teknik personeller, çiftçiler, ve kurum personelleri katıldı.

Programda konuşan Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, enstitüde gerçekleştirilen çeşit geliştirme faaliyetleri ile yerli ve milli patates çeşitlerinin öneminden bahsetti. Yerli ve milli tohumlar performansları ile alanda bulunanlardan tam not almayı başardı. 

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ''Tarla gününde emeği geçen başta değerli çiftçimiz Sn. Ercan Altay'a, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Özgür Memiş'e, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü'ne ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.''

Haber: Arif Türkeş