Prof. Dr. Şener için cenaze töreni düzenlendi

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden NÖHÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağmur Şener için cenaze töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2022 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 14:17
https://www.medyahabersitesi.com

Cenaze törenine, Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin, Niğde CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Uslu önceki dönem Rektör ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde protokol üyeleri ve çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.

Üniversite Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Hayatı boyunca her zaman çevresine örnek olmuş, dürüst ve çalışkan bir bilim insanını son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Dostlarım, biliyoruz ki her ayrılık biraz erken ve biraz acıdır. Ancak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yağmur Şener'in bıraktığı hoş seda her zaman akıllarda kalacak ve asla unutulmayacaktır” sözleri ile başladı.

Prof. Dr. Yağmur Şener’in, Niğdeyi çok sevdiğini ve burada yaşamaktan zevk aldığını kendisine defalarca söylediğini aktaran Rektör Uslu açıklamalarına “Bu şehre katkı sağlamak için özellikle Diş Hekimliği Fakültemizin açılması, öğrenci alması ve altyapı sorunlarının çözülerek klinik faaliyetlere başlamamız için gece gündüz emek verdiğine bizzat ben şahidim. Bizim de ilk yapmamız gereken onun hedeflerini bir an önce hayata geçirmektir” diyerek devam etti.

Rektör Uslu sözlerini, “8 aylık yakın çalışma arkadaşlığımız süresince hiç birbirimizi kırmadık, anlayışlı ve yardımsever olduk. Sevgili Yağmur, sen çok iyi bir arkadaştın eğer varsa benim haklarım sana helal olsun. Sizlerde helal edin. Çalışma arkadaşım, değerli kardeşim Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yağmur Şener'e yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşaallah. Başta Üniversitemiz çalışanı evlatlarının annesi Prof. Dr. Sevgi Özcan’a, kıymetli kızlarına, diş hekimliği fakültemiz çalışanlarına, Üniversitemiz camiasına ve diğer yakınlarına sabır ve metanet diliyorum” ifadeleri ile noktaladı.

Prof. Dr. Yağmur Şener’in cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere İzmir’e uğurlandı.