Niğde Kitap Fuarı Açıldı

13-22 Mayıs tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Meydanı eski Vakıf İşhanı alanında kurulan 5. Niğde Kitap Fuarı iki yılın ardından yeniden kitapseverlere kapılarını açtı. 

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2022 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 16:52
https://www.medyahabersitesi.com

100 yayınevi ve 50 yazarın katımıyla açılan fuarın onur konuğu ise Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın oldu. 10 gün boyunca saat 10.00 ile 22.00 arasında  kitapseverlerin uğrak mekanı olması beklenen fuarda uygun fiyatlı kitaplar bulunabilecek. 

Fuara Ünlü Yazarlar Katılacak

Fuarda, İclal Aydın, Ahmet Ümit, Ali Demirsoy, İkbal Gürpınar, Cihat Yaycı, Nurullah Genç, Serdar Tuncer, Sinan Akyüz, İsmail Hakkı Aydın , Kahraman Tazeoğlu ve daha birçok yazar sevenleriyle buluşacak. 

Fuar açılışında konuşan Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, fuarın ilimize hayırlı olmasını temenni ederken, Sivas'a atanması nedeniyle de veda konuşması yaptı. Niğde'de en uzun vali olarak görev almanın gururunu yaşadığını belirten Vali Şimşek, konuşmasıyla duygulandırdı. 

Vali Şimşek konuşmasında; "Fuarla birlikte okuyucularımız yazarlarımızla buluşmuş oluyor. Vatandaşlarımızın gençlerimizin çocuklarımızın kitaba olan ilgisi sevgisi daha da artıyor. İnşallah bu fuarlar artarak devam eder. 

Belki de katıldığım son etkinlik olacak. Buradan hepinize veda etmek istiyorum. Burada çok güzel dostluklar edindim. Bu şehirde görev yapmak benim için gururdu. En uzun süre görev yapan vali olmam da ayrı bir gurur vesilesi. Hakkınızı helal edin, Allaha ısmarladık" dedi. 

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin; "Okumamız kendimizi geliştirmemiz lazım. Fuar da bu anlamda çok önemli. Teknoloji çağındayız teknoloji bağımlılığına karşı mücadele de çok önemli. Az telefon, az televizyon, çok kitap diyoruz. Fuarın açılışında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum." 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, iki yıl aradan sonra düzenlenen fuarın ilimiz için önemine değinirken yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İlimize hayırlı olsun. Böyle yoğun katılımın olması bizleri mutlu ediyor. Biz bu yıl 5. fuarımızı düzenliyoruz. İnşallah Kasım ayı gibi bir kez daha kitap fuarı düzenleyeceğiz. Pandemiden dolayı iki yıl ara vermiştik. Kitapseverler özledi, şehrimiz özledi. Çok önemli yazarlarımız olacak. Eski valilik binamızda bir salon oluşturduk, orada da değerli yazarlarımız hemşerilerimizle buluşacak. Kitap imzalayacaklar, bu fuarımız 10 gün boyunca hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Niğde Belediyesi olarak kültüre önem veriyoruz. İnşallah bu yıl içinde 3 tane kütüphanemizi de sizlerle buluşturacağız." 

5. Niğde Kitap Fuarı 13-22 Mayıs tarihleri arasında sabah saat 10.00 ile akşam saat 22.00 arasında açık olacak.