Niğde'deki cinayet olayında gelişme! 6 şahıs tutuklandı

Geçtiğimiz Pazar günü Niğde'de meydana gelen Mahmut Fırat Tabar'ın öldürülmesi olayında 6 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 16:18
https://www.medyahabersitesi.com

9 Haziran 2024 Pazar günü Niğde Merkez İlhanlı Mahallesi'nde bir köprü altında bulunan ve 22 yaşındaki Mahmut Fırat Tabar'a ait olduğu belirlenen erkek cesedin ardından harekete geçen Niğde Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgisi olduğu düşünülen 14 kişi, yakalanarak dün adliyeye götürüldü. Mahkemeye çıkarılan 14 kişiden 6'sı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahıslardan 2'si hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılırken, 6 şahıs ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Niğde'nin gündemine oturan olayla ilgili sosyal medya platformu X hesabından açıklama yapan Vali Cahit Çelik; '' 09.06.2024 Pazar günü saat 05.30 sularında meydana gelen M.F. T (22 ) isimli şahsın şüpheli ölümü üzerine Emniyet Güçlerimizin operasyonu neticesinde adliyeye sevk edilen şahıslardan 6'sı tutuklanmış, 2 şüpheli hakkında yurtdışı yasağı ve adli kontrol kararı ile mahkemeden serbest bırakılmış, 6 şüpheli ise Cumhuriyet Savcılığı ifadesinin ardından serbest kalmıştır. Çok kısa bir sürede olayı aydınlatan Kahraman Emniyet Güçlerimizi tebrik ediyorum. Aziz Hemşehrilerimizin Bilmesini İsterim ki ; suç ve suçlu asla takipsiz kalmayacaktır.'' ifadelerini kullandı.