Niğde'de bu insanların sesini duyan kimse yok!

6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden dolayı ağır hasarlı olan evlerinden ayrılmak zorunda kalan Niğdeli depremzedeler, sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle yeniden bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 14:43
https://www.medyahabersitesi.com

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde ağır hasar alan ev ve iş yerlerinin yıkım kararı verilen Niğdeli depremzedeler tekrar bir araya gelerek açıklama yaptı.

Ağır hasar aldığı için ev ve iş yerleri yıkılan depremzedeler adına konuşan Belgin Angı, geçen süreye rağmen sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirterek, “6 Şubat 2023’den bu yana bizde ilerleyen toplu iğne kadar yol yok. AFAD müdüresine sesleniyorum. Bize Kasım ayından bu yana olacak, bitecek, arsa göstereceğiz, kredi anlaşması yapacağız dediniz lütfen söylediğiniz sözlerin arkasında durun.

Bizim artık ayakta duracak halimiz kalmadı. Burada 300’den fazla depremzede sürünüyor. Kimsenin umurunda değil. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarının bize vermiş olduğu haklarımızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Niğde Belediyesi önünde açıklamalarda bulunan Angı konuşmasının devamında, ''Biz kandırılmak istemiyoruz. Artık yolun sonuna geldik. Lütfen gerçek neyse onu açıklayın. Ankara'yla Niğde arasında yollar mı kapandı? Dosya hazırladı Ankara'ya gönderdik, arsanız belirlenecek diyorlar ve ama geçen sürede yapılan bir şey yok. Biz artık gerçek bir açıklama yapılmasını istiyoruz. “ dedi.