Motorlu Taşıtlar Vergisi iki katına çıktı!..

Bir defaya mahsus olmak üzere, 2023 yılı içerisinde tüm araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki defa ödenecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 16:53
https://www.medyahabersitesi.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan teklifte, MTV 2023 yılı sonuna kadar aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeden, tüm araçlara bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Torba kanun teklifinde yer alan maddeye göre söz konusu ek ödeme 2023 için tahakkuk edilen motorlu taşıtlar vergisi tutarı kadar olacak.

Araç sahipleri, Ocak-Temmuz aylarında ödedikleri MTV tutarlarının dışında toplam bir MTV tutarı daha ödeyecek. Temmuz ayında bu yılbaşında belirlenen MTV tutarının ikinci taksiti aynı tutarda ödenecek. Ek MTV, iki taksit olmak üzere ödemesi gerçekleştirilecek.

Ödenecek olan ilk taksit, TBMM’ye sunulan yasanın yürürlüğe girdiği ayı izleyen ay sonuna kadar ödenecek. Buna göre Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksiti Ağustos sonuna kadar ödenecek. Ek MTV ikinci taksiti ise Kasım ayı sonuna kadar ödenecek.

MTV NEDEN İKİ KATINA ÇIKTI?

Alınan bu karar, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin etkilerini azaltılması amacıyla finansman yaratmak için alındığı açıklandı.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NEDİR?

Motorlu taşıtlar vergisi, Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları; Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıt ve tescil edilmiş olan uçak ve helikopterler, liman veya belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan motorlu deniz taşıtlarının tabi olduğu vergilendirmedir.