Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te tasarruf yapıyormuş

Tasarruf tedbirleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "İnsanlara tasarruf yapın derken ben yapmasam olmazdı. Ben de tasarruf yapıyorum" diyerek çalışma arkadaşlarıyla yaşadığı bir olayı örnek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:35
https://www.medyahabersitesi.com

Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek, hayata geçirilen tasarruf konuları ve kayıt dışıyla mücadele hakkında AK Parti milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kimsenin vergi vermek istemediğini belirten Bakan Şimşek, hayata geçirilen tasaruf tedbirleriyle ilgili de dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

"BEN DE TASARRFU YAPIYORUM"

"İnsanlara tasarruf yapın derken ben yapmasam olmazdı. Ben de tasarruf yapıyorum" ifadelerini kullanan Bakan Şimşek, "Toplam 814 milyar TL tasarruf ettik. Mesela, bizim Hazine Bakanlığı'nın eski binası depreme dayanıksızdı. Yıkım kararı geldi. Arkadaşlar 'Efendim burada bin 950 kişi var, yer yok, yeni yer kiralayalım' dedi. Ben 'Kesinlikle olmaz, sıkışacaksınız, öyle çalışacaksınız' dedim. İki genel müdürlük kapattık, bu kişileri de oraya yerleştirdik. Bütün diğer bakanlıklara örnek olmak için biz yer tutmadık" dedi.

İZAH EDEMİYOR!

Bakan Mehmet Şimşek vergi kaçağı konusunu anlatırken, "Bir vatandaşımız büyükşehirlerden birinde 32 tane daire almış, bizde vergi kaydı yok. Hayatında hiç beyanname vermemiş. Yıl içinde 65 milyon liraya lüks araç alan binlerce vatandaşımız var. Çağırıyoruz, 'izah et' diyoruz ama izahları yok. 'Bu parayı kazandığınızı kanıtla' diyoruz kanıtlayamıyor" dedi.