Gönüllü gençler ’AnadoluyuzBİZ’ projesi çerçevesinde Niğde'ye geldi!..

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "AnadoluyuzBİZ" projesi kapsamında Antalya’dan gönüllü gençler Niğde’ye geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2023 16:33
https://www.medyahabersitesi.com

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ''Biz Anadoluyuz'' projesi ile gençlerin Türkiye’nin ki farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi amaçlandığı açıklandı.

Bu doğrultuda Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Antalya’dan Niğde’ye gelen gönüllü gençler, ilk olarak Niğde’nin Çamardı ilçesinde bulunan Cımbar Vadisi gezdirildi. Ardından Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde milli sporcular ve antrenörleri ile bir araya geldi.  

Proje kapsamında Niğde’ye gelen gönüllü gençler Niğde’nin Kemerhirsar kasabasında bulunan Tyana Su Kemerleri’ni ziyaret ederek tarihi alanı korumak amacıyla çevre temizliği yaptı. Ardından yine Niğde’nin Bor İlçesi, Bahçeli Kasabasında bulunan Tarihi Roma Havuzu’nu ziyaret ederek tarihi hakkında gönüllü gençlere bilgi verildi.  

Fadimana Yurdu’nda kalan depremzede çocuklar ile bir araya gelen Antalyalı gençler depremzede çocuklar ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Ardından Şehit Bora Çelik’in babası ziyaret edildi. Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde gençlere has odada Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Projenin son günü, Alladdin Camii ve Hudavent Hatun Türbesi’ni ziyaret ederek, camii ve türbe’nin tarihi hakkında bilgiler aldı. Son olarak Niğde’de Kır pidesinin de tadına bakan Antalyalı gençler memleketlerine uğurlandı.