"Cennet annelerin ayakları altındadır"

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2022 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2022 12:15
https://www.medyahabersitesi.com

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI 

Annelerin birer şefkat meleği olduğunu belirten Özdemir mesajında, "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadisine vurgu yaptı.

Özdemir, Anneler Günü'nün yılın sadece bir günüyle kısıtlanamayacak kadar önemli bir gün olduğunu, esasında bütün zamanların annelerin kurduğu o kutlu şefkat iklimiyle inşa edildiğini, bir toplumu ayakta tutan en önemli hususun aile olduğunu, ailenin ise anneler tarafından ayakta tutulduğunu belirtti. 

Bir insanın hayat yolculuğunda ilk öğretmeninin anneler olduğunu işaret eden Başkan Özdemir

"Anneler bir milletin aynasıdır. Eğer anne evladını milli ve manevi değerlerimizle terbiye ederse o toplum fertleri ile yıkılmaz bir kale gibi sağlam olur. Eğer anneler çocuklarını iyi yetiştirmezse yanlış iliklenen bir düğme gibi o toplum bir daha iflah olmaz, bizlerin üzerinde sonsuz emeği olan annelerimizin hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Peygamberimiz bir Hadis-i Şeriflerinde “Cennet annelerin ayakları altındadır” demiştir. Ana baba hakkını her şeyin üstünde tutan bir dinin mensupları olarak onlara “üf” bile demememiz gerekmektedir. Anne milleti, millet ise devleti inşa eder. Milli şuurumuzun ve varlığımızın temelinde anneler vardır.

Tüm bu duygu ve düşünceler içinde başta kendi annem olmak üzere evlatlarımın annesi olan eşimin, tüm Niğdeli hemşerilerimizin ve bu ülkeye canlarından çok sevdikleri göz bebekleri evlatlarını feda eden şehit ve gazilerimizin annelerinin anneler gününü kutluyorum " dedi.