Bor Yolu 'Ölüm Yolu' olmasın

Niğde-Bor Yolunda 30 gün içinde 5 ayrı kaza meydana geldi. Kazaya karışan araçların çoğunun ise aşırı hızlı olması dikkatlerden kaçmadı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 23:20
https://www.medyahabersitesi.com

Niğde Merkez'den Bor'a ulaşımı en kısa ve en kolay şekilde sağlayan, 3 şeritli Bor Yolunda, son 30 günde 5 ayrı trafik kazası yaşandı. Bor Yolu geniş ve kaliteli asfalta sahip, ulaşımı konforlu hale getiren ve Niğde'nin en çok kullanılan yollarından bir tanesi. Yol üzerinde Derbent Kavşağından, Niğde Kent Ormanı'na kadar Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) noktaları, yaya geçitleri, kavşaklar ve trafik ışıkları yer alıyor. Normal binek araçlar için hız sınırının 70 km olduğu yolda, Niğde Kent Ormanı Kavşağından sonra EDS olmaması, sürücülerin ceza almadan aşırı hız yapmalarına neden olurken, aynı zamanda trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Geçtiğimiz son 30 gün içinde Bor Yolunda medyaya yansıyan veriler ışığında 5 ayrı kaza meydana geldi. Daha öncede birçok ölümlü trafik kazası yine Bor Yolunda başta aşırı hız olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı yaşanmıştı.

YARIŞ PİSTİNE DÖNDÜ!

Bor Yolunda gece saatlerinde trafik ışıklarının kontrollü geç şeklinde çalışmasıyla yol adeta yarış pistine dönüşüyor. Yasa dışı motosiklet ve araba yarışları yapan kişiler, hayatlarını riske atarak hiçbir güvenlik önlemi olmadan motosikletler üzerinde akrobatik hareketler sergiliyor, otomobiller ise yaya geçitleri ve bağlantı yollarını görmezden gelerek hız limitlerini zorluyor. Yol üzerinde çeşitli zamanlarda ilgili birimler tarafından radar denetimi ve trafik kontrol uygulaması yapılsa da henüz bu durumun önüne geçilemedi. 

GÜNDÜZ VAKTİ YARIŞ!

Bor Yolunda Niğde'ye ya da Bor'a gitmek isteyen insanlar için hem geliş hem de gidiş istikametlerinde yolcu durakları yer alıyor. Yol üzerinde Niğde Organize Sanayi Bölgesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin Merkez Yerleşkesi gibi yoğun araç trafiği alan yerlerinde olması kaza riskini artırsa da, sürücüler hız sınırlarını aşarak ve çeşitli ihlallerde bulunarak kuralları hiçe saymaya devam ediyor. Yol üzerinde bulunan EDS noktalarına kadar trafik kurallarını hiçe sayan bazı sürücüler, hem yayaların ve diğer sürücülerin hem de kendi hayatlarını tehlikeye atarak hız sınırının üstünde araç kullanmaya devam ediyor. Yolu, kurallara uygun aktif olarak kullanan sürücüler ve yayalar ise Bor Yolu'nun ölüm yolu olmaması için ilgililerden kesin bir çözüm istiyor.

Haber: Mustafa Altıner