Bor’dan Niğde’ye kadar bisiklet yolu!

Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliği arasında Yeşilburç Köyü bisiklet yolu projesi için imzalar atıldı. Yeşilburç Bisiklet Yolu, Niğde-Bor arasında Niğde Belediyesi tarafından yapımı süren bisiklet yolu ile birleştirilecek. Böylece Bor’dan Yeşilburç’a kadar bisiklet ile kesintisiz ulaşım sağlanabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 12:37
https://www.medyahabersitesi.com

Geçtiğimiz günlerde Derbent Kavşağından, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleşkesine kadar yapılacak olan bisiklet yolunun 2 bin 400 metre daha uzatılmasıyla Bor ilçe sınırına kadar ulaşılması sağlanacak. Niğde Belediyesi tarafından sosyal yatırımlar kapsamında gerçekleştirilen projede Bor’dan Niğde’ye kadar bisiklet ile güvenli ulaşım sağlanılacak. Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi arasında bugün gerçekleştirilen proje ile Yeşilburç Köyü Bisiklet Yolu için imzalar atıldı. Toplam uzunluğu 2 bin 200 metre olması düşünülen yolun 600 metresi Niğde İl Özel İdaresi sınırlarında, bin 600 metresi ise Niğde Belediyesi sınırlarında yer alıyor. Yeşilburç Köyü Bisiklet Yolu Projesinde bisiklet ve yürüyüş yolu, yeşil bant, güneş enerjisi ile çalışan aydınlatmalar, spor aletleri, bisiklet parkları ve dinlenme bankları yer alacak. Bor’dan Derbent Kavşağına kadar olan bisiklet yolunun Menemen Sokak bağlantısı ise Kayaardı Bağları bölgesinden Yeşilburç Bisiklet Yolu ile birleştirilecek. Böylece Bor’dan bisiklet ile Yeşilburç’a kadar kesintisiniz ve güvenli bir ulaşım sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Dr. Cahit Çelik, ‘’Çalışmalarını yürüttüğümüz bisiklet yolları tamamlandığında Niğdemiz, daha yaşanabilir, daha bisiklet ve yaya dostu ve daha çevre dostu güzel bir şehir haline gelecektir.’’ dedi. Protokol imzalama töreninde konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, ‘’ Turizm ve spor konusunda Niğdemiz şanslı bir dönem yaşıyor. Yeşilburç, doğasıyla tarihiyle çok kıymetli bir köyümüz. Yeşilburç Köyü bir turizm köyü haline gelecek ve oranın dokusuna zarar vermemek için hassas çalışılması gerekiyor. Niğde ile Bor arasındaki bisiklet yollarıda karşılıklı olarak iki şeritli olacak şekilde yapımı sürüyor. Yapım bittiğinde Bor Yolu Bisiklet Yolu’nu Yeşilburç Bisiklet Yolu’na bağlayacağız.’’ şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa Altıner